Home Home      Inhoudsopgave Inhoudsopgave     

OVER ONS

Oefff...dat zijn een hoop bronnen zeg

Deze site is tot stand gekomen door raadpleging van talloze online en offline bronnen, persoonlijke gesprekken, e-mailwisselingen en gezond verstand :)

Geen enkele bron, regulier dan wel alternatief, is bij voorbaat uitgesloten. Persoonlijke verhalen van patiënten, door de medische wetenschap vaak afgedaan als "anekdotisch bewijs" vinden wij juist interessant. Dat checken we op aanknopingspunten met andere ervaringen en/of gepubliceerd onderzoek. Het gaat ons enkel om het vinden van de waarheid.


Referenties

Gezien de vervuiling van het medisch-wetenschappelijk landschap is ervan afgezien om de informatie op deze site alleen maar te staven met gepubliceerde studies, zoals bij wetenschappelijke artikelen vaak het geval is.

Voor ieder onafhankelijk onderzoek dat er verschenen is over medische onderwerpen zoals bijvoorbeeld de schadelijkheid van vaccins, de werkzaamheid van medicinale cannabis of het effect van straling op het menselijk lichaam is er immers wel een ander, meestal iets minder onafhankelijk, onderzoek te vinden dat het tegenovergestelde concludeert.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om alleen referenties toe te voegen die behulpzaam kunnen zijn voor een beter begrip van dat onderwerp.

Wanneer je op een "(ref.)" klikt, is de link bovenaan je scherm de informatie waarnaar gerefereerd wordt.


Geen categorisering

Omdat kanker een ziekte is van het hele lichaam, delen we de verschillende kankersoorten niet op in allerlei categorieën en subcategorieën. De juiste aanpak van kanker ligt naar onze bevindingen immers ook in de behandeling van het lichaam als één veelzijdig organisme.

Alleen als bepaalde therapieën vooral goed werken bij specifieke vormen van kanker, hebben we dat vermeld. Als je wilt weten of bepaalde kankers apart genoemd worden, kun je de zoekfunctie gebruiken.


Kanker is een ziekte van het hele lichaamEngels

Er is veel gebruik gemaakt van Engelstalige bronnen. Niet alleen omdat er zoveel goede Engelstalige sites en video's bestaan over de onderwerpen op onze site, maar ook omdat ons medisch-wetenschappelijke systeem veel overeenkomsten vertoont met dat in andere westerse landen. Niet verwonderlijk, omdat deze systemen gestoeld zijn op het Amerikaanse en het er met de steeds verdergaande commercialisering van de zorg ook in ons land waarschijnlijk alleen maar verder die kant op zal gaan.

Voor het beste begrip van deze site is een goede beheersing van de Engelse taal dus een pre.


Nuance

Aandachtige bezoekers zal het misschien opvallen dat we bepaalde bronnen bij sommige onderwerpen wel citeren en serieus nemen, maar op andere vlakken juist niet. Dat komt omdat naar onze mening de waarheid over veel onderwerpen behoorlijk genuanceerd is. Bijna niets is zwart-wit.

Sommige bronnen, zoals Wikipedia, bevatten soms bruikbare informatie, maar lijken op andere punten regelrecht geschreven te zijn door een WC-Eend-wetenschapper. Het feit dat grote bedrijven tegenwoordig vaak tegen betaling Wikipedia-pagina's kunnen laten aanpassen (ref.), staat daar ongetwijfeld niet geheel los van.

Als we bepaalde stukjes informatie gebruiken van zo'n site, wil dat dus zeker niet zeggen dat we die hele site omarmen. Dat geldt ook voor de hele discussie over regulier vs. alternatief; onze bevindingen zijn dat ze beide op sommige punten bruikbaar zijn als het over gezondheid en de behandeling van kanker gaat. Maar beide slaan soms ook flink de plank mis.

Daarom proberen we op deze site het beste van beide werelden te verzamelen.


"Je gaat het pas zien als je het doorhebt."
- Johan Cruijff


Fouten

Fout

Staan er fouten op deze site? Dat zou kunnen. Als er in zoveel verschillende onderwerpen gegraven moet worden om het grotere plaatje wat helderder te krijgen, kan een foutje er misschien in sluipen.

Vooral als het "officiële" onderzoek naar sommige van deze onderwerpen (zoals de fotonencommunicatie van DNA, de frequentie van materie, de invloed van de geest en het onderbewuste op de vorming van kanker, enz.) feitelijk nog in de kinderschoenen staat.

Maar in een maatschappij waar het overheersende medische systeem nog steeds denkt...

...dat kanker wordt veroorzaakt door missers bij het kopiëren van DNA...

...dat bewustzijn wordt gecreëerd door het brein...

...dat zonlicht huidkanker veroorzaakt...

...dat verzadigde vetten hart- en vaatziekten veroorzaken...

...dat een hoog cholesterol het probleem is en niet de oplossing van het lichaam voor beschadigingen in de aders door ontstekingen...

...dat psychische aandoeningen het gevolg kunnen zijn van een chemische disbalans in de hersenen...

...dat chemo één van de beste kankerbehandelingen is...

...dat je afvalt van light producten...

...en dat er vaccins nodig zijn voor de ontwikkeling van een goed werkend afweersysteem...

...hopen we dat die foutjes ons vergeven zullen worden.

We houden ons aanbevolen om op deze vergissingen gewezen te worden, zodat we deze site steeds kunnen blijven verbeteren.


Copyright foto's

De afbeeldingen op deze website hebben we zelf gemaakt of op het web gevonden. Bij deze laatste categorie hebben we ons er zo goed mogelijk van proberen te vergewissen dat er geen copyright op zat.

Ben jij van mening dat je toch rechthebbende bent van één of meerdere afbeeldingen en kun je dit ook aantonen? Laat het ons weten, dan zullen we deze afbeelding direct vervangen door een andere.


"Bij wetenschappelijke vraagstukken weegt de autoriteit van duizenden niet op tegen de nederige argumenten van een enkel individu."
- Galileo Galilei


Tekst & Design: Kees de Graaff. Met dank aan iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze site, met name Pascal en mijn moeder Liefde Dank
KankerVerslagenResponsiveSlides.js is created by @viljamis


Home Home      Inhoudsopgave Inhoudsopgave     

Referenties (ref.)

  1. YouTube opent de aanval op complottheorieën en zet Wikipedia in. Ontdek wie hierachter zitten (goh, verrassend!). [ terug naar boven ]


Partnersites
Geholpen met deze informatie?
Je helpt ons met een kleine donatie Hartelijk Dank!!
Mail ons even voor de juiste gegevens svp.© KankerVerslagen.nl | 24 juli 2024 | Contact