Home Home      Inhoudsopgave Inhoudsopgave     

Ontgiften ONTGIFTEN

Zoals al eerder geconstateerd op deze site: het huidige medische systeem kent behoorlijk wat hiaten. Vraag een gemiddelde reguliere arts naar het endocannabinoïde systeem, de invloed van vitaminen en andere voedingsstoffen op bepaalde ziektes, de inhoud van vaccins, de werking van het placebo-effect (de geest als epigenetische factor), bijnieruitputting, de communicatieve eigenschappen van DNA, het chakra-systeem, "alternatieve" geneeswijzes als homeopathie en kruidengeneeskunde, de rol van het onderbewuste bij ziekte, onze verschillende energetische lichamen, en hij zal je waarschijnlijk glazig aankijken.

Daar heeft hij nooit iets over geleerd tijdens zijn studie medicijnen, dus hij weet er waarschijnlijk weinig vanaf. In veel gevallen zal hij ervan uitgaan dat ze onzin zijn, of op z'n minst onbewezen.

Eén van de meest opvallende zaken waar de reguliere zorg nog steeds overheen kijkt alsof het niet bestaat, is het belang van ontgiften. Dezelfde medici die wel hun eigen huis, auto en andere bezittingen netjes onderhouden en reinigen, denken dat het menselijk lichaam zoiets niet nodig heeft.

Ze denken dat het zich als vanzelfsprekend wel zal redden, hoeveel gif er ook binnenkomt via o.a. zware metalen uit de lucht, medicijnen, cosmetica, vaccins, bewerkt voedsel (ref.), pesticiden en chemicaliën in huishoudproducten.

Het is ze blijkbaar niet bekend dat veel gifstoffen zo onnatuurlijk (ref.) of microscopisch klein (ref.) zijn dat ons afweersysteem ze niet als zodanig herkent. Het afweersysteem kan ongeveer 6.000 bedreigingen identificeren, maar de mens heeft al meer dan 100.000 verschillende chemicaliën ontwikkeld.

Als het afweersysteem een stofje niet als bedreigend ziet, wordt het vaak gewoon met het bloed meegevoerd naar de organen toe, of opgeslagen in het vetweefsel. Met als gevolg dat het gif zich meer en meer ophoopt, waardoor het celmilieu verslechtert en er kanker kan ontstaan (ref.).

Of het gif krijgt op bepaalde plekken een dermate hoge concentratie dat het afweersysteem het dan wél als bedreigend gaat ervaren en het eigen weefsel als vijandig gaat zien. Niet voor niets nemen auto-immuunziekten (ref.) zoals diabetes, MS, reuma, de ziekte van Crohn en psoriasis hand over hand toe.


Het sproeien van pesticidenNatuurlijke ontgifters

Gelukkig biedt Moeder Natuur ons tal van stofjes die het lichaam kunnen helpen om zich van zulke gifstoffen te ontdoen. Ze binden zich eraan vast, zodat ze beter herkenbaar worden voor het afweersysteem en alsnog afgevoerd kunnen worden.

Veel van die stofjes kun je in een natuurwinkel kopen, of online, of zelfs in de supermarkt.

Een ontgiftingskuur kun je thuis doen, bijvoorbeeld door deze stoffen via thee, een groene smoothie of een salade in te nemen. Liefst in combinatie met veel bewegen, zodat het lymfestelsel de gifstoffen goed kan opruimen en er ook via zweten het nodige naar buiten gewerkt kan worden.

Zoals besproken in ons hoofdstuk over het lymfesysteem, heeft een springende beweging hierbij de voorkeur.

Vooral bij de aanpak van chronische ziektes zoals kanker is ontgiften een absolute must.

Laten we eerst eens kijken naar wat er precies onder "gif" verstaan wordt. De meeste mensen denken dan in eerste instantie aan zeer giftige stoffen als arsenicum en cyanide, maar het is feitelijk iedere stof die niets in een mensenlichaam te zoeken heeft:

"Een vergif (ook wel vergift of gif) is een stof die een schadelijke invloed heeft op een organisme." - Wikipedia (ref.)

Daar vallen dus ook de microplastics onder die we via plastic verpakkingen van voedsel binnenkrijgen (ref.), stofjes die in zonnebrandcrème zitten en door onze huid opgenomen worden (ref.), allerlei E-nummers (ref.) en zelfs geraffineerd suiker en zout (ref.).

Al deze dingen zijn dan misschien minder giftig dan cyanide, maar ons lichaam moet evengoed moeite doen om de schadelijke invloed ervan te neutraliseren. Zeker als ze in grote hoeveelheden genuttigd worden, zoals met suiker vaak het geval is. Dus die mogen net zo goed als gif beschouwd worden, ook al worden ze in de volksmond vrijwel nooit zo genoemd.


"Een overmaat aan suiker is een gevaar voor de gezondheid en dus maakt het lichaam tumoren. Tumoren fermenteren – verbranden – suiker en ze verbruiken ook veel energie – suiker dus – door hun snelle celdeling. Daarom groeien sommige tumoren zo snel. Bovendien werkt iedere kankercel als een levercel, maar dan veel beter. De tumor helpt je dus om je gifstoffen kwijt te raken. Zonder de tumor zou je pas echt ziek zijn. Ik vertel mensen altijd: “De tumor is niet je probleem. Een tumor is een onwaarschijnlijk intelligente oplossing van het lichaam.” Als je gezond wordt, verdwijnt de tumor vanzelf. Daarom moet je ook niet meteen opereren om de tumor te verwijderen. Ga eerst ontgiften. Als de tumor dan nog steeds groeit – wat vrijwel nooit het geval is – kun je nog altijd opereren."
- Lothar Hirneise, Duits onafhankelijk onderzoeker


Hoe moet je ontgiften?

Er zijn veel manieren om te ontgiften, zoals je op deze pagina kunt lezen. Het beste is om er eerst even globaal kennis van te nemen en dan te beginnen met wat je gevoelsmatig het meest aanspreekt. Het lichaam is, net als ieder ander levend organisme, gezegend met een soort intrinsieke wijsheid op basis van de informatie die opgeslagen ligt in het onderbewuste. Zo voelen we vaak vanzelf wel aan wat goed voor ons is en wat niet.

Paard dat bladeren eet

Niet voor niets hebben biologen al vaak afwijkend eetgedrag geconstateerd bij dieren die ziek zijn (ref.). Dan gaan ze opeens gewassen eten die normaal gesproken helemaal geen onderdeel uitmaken van hun dieet en waarschijnlijk ook niet lekker voor ze zijn. Maar die wel precies de juiste stofjes bevatten om ze bijvoorbeeld van de parasieten in hun darmen af te helpen.

Ook bij mensen werkt het zo. Veel patiënten hebben al laten weten dat hun voedingsvoorkeur veranderde toen ze ziek werden. Zo probeert het lichaam zelf aan te geven wat het nodig heeft. Dus luister daarnaar.

Als je iets eet, maakt het lichaam direct de juiste stofjes aan die nodig zijn om dat voedsel goed te kunnen verteren - zelfs al voordat het voedsel daadwerkelijk geconsumeerd wordt. De herkenning van het voedsel via de ogen en de tong zetten dit mechanisme in werking, zo ingenieus zit ons DNA in elkaar.

Ontgiftende voeding is vaak bitter van smaak, en dit zet o.a. de maag, lever, galblaas en alvleesklier ertoe aan om enzymen, eiwitten en hormonen te produceren die een ontgiftingsreactie teweegbrengen. Ook versterken ze waarschijnlijk de structuur en de effectiviteit van het hele spijsverteringssysteem (ref.).


"Iets wat nauwelijks bekend is onder het publiek is dat reinigen van het lichaam van levensbelang is om ziekten te voorkomen. En dat natuurlijk vooral na het slikken van antibiotica en zeker na chemotherapie en bestraling, die beide giftige afvalstoffen in het lichaam achterlaten. Bovenop de toxines die er allemaal al verzameld zaten in het lichaam van jongs af aan, tengevolge van allerlei verschillende oorzaken. Eigenlijk is het wenselijk véél eerder aan reinigingen te beginnen, zelfs het beste wanneer men zich nog ‘gezond’ voelt. Zodat het lichaam nog krachtig genoeg is om ziektes te voorkomen en, indien toch ziek geworden, nog kracht genoeg heeft om te herstellen. Na chemotherapie en bestraling is het lichaam vaak te ernstig verzwakt en is reinigen ook te belastend in voorkomende gevallen."
- B. Penn, psychotherapeute en kankeroverleefster (ref.)


Rustig aan

Relax smoothie

Bij een ontgiftingskuur doe je er, net als bij alternatieve kankertherapieën en een anti-kankerdieet, verstandig aan om rustig te beginnen. De gifstoffen worden immers losgemaakt uit je weefsels en organen, en moeten eerst weer je lymfestelsel en bloedbaan in voordat ze naar buiten gewerkt kunnen worden.

Zeker als je lichaam veel gif bevat, zoals het geval kan zijn na medicijngebruik of een chemokuur (ref.), kan het ontgiftingsproces soms behoorlijk heftige vormen aannemen als je te hard van stapel loopt (ref.).

O.a. misselijkheid, braken, spierpijn, buikpijn, diarree, gezwollen lymfeklieren, duizeligheid, zweetaanvallen, een onplezierige lichaamsgeur, hoofdpijn, huiduitslag, koorts en vermoeidheid zijn bekende ontgiftingsverschijnselen.

Als je te fanatiek van start gaat kunnen de reinigingsorganen, zoals de lever en de nieren, zelfs overbelast raken en dit kan gevaarlijk zijn. Ook heeft het lichaam dan de neiging om het gif simpelweg elders in het lichaam op te slaan, dus daar schiet je niet veel mee op (ref.).

Bouw het dus langzaam op. Als heftige reacties uitblijven, kun je de intensiteit wat opvoeren. De meeste initiële bijwerkingen verdwijnen doorgaans binnen een paar weken weer. Het beste is om het daarna onderdeel te maken van je dagelijkse routine, zodat je zonder al te veel moeite, permanent ontgift blijft.

Bij iedere vorm van ontgifting geldt: drink genoeg water. Liefst wel zo'n 2 - 3 liter per dag. Dan is het voor het lichaam makkelijker om de vrijkomende toxines af te voeren. Bijkomend voordeel hierbij is dat je er waarschijnlijk wat jonger uit gaat zien.


Detox dieet


Detox dieet

De makkelijkste manier voor een 'detox' (ontgiftingskuur) is door je dieet aan te passen. Natuurlijke voeding en supplementen kunnen je van tal van stofjes voorzien die een ontgiftende werking op het lichaam hebben. Zoals daar zijn:

Zeoliet

- Zeoliet. Zeoliet is een kristal dat ontstaat op plekken waar lava met water in aanraking komt. Het heeft een sterk zuiverende werking, omdat de moleculen de neiging hebben om zich om gifstoffen heen te sluiten. Om deze eigenschap wordt het ook gebruikt voor waspoeders en in waterzuiveringsinstallaties. Maar ook als ontgifter in de vorm van een eetbaar supplement is het geschikt, vooral omdat de ingesloten gifstoffen meteen geneutraliseerd worden en dus niet meer voor vervelende bijwerkingen kunnen zorgen (ref.).

Zeoliet werkt in principe tegen alle gifstoffen, maar kan vooral soms kleine wonderen verrichten tegen zware metalen die bijvoorbeeld via vaccins het lichaam ingekomen zijn. Zware metalen kunnen o.a. de darmen ontregelen en voor obstipatie zorgen. Veel ouders die hun kinderen nietsvermoedend lieten inenten en merkten dat hun kind daarna moeite kreeg met de stoelgang, merkten dat de klachten weer afnamen zodra er zeoliet gegeven werd. Let er wel op dat je natuurlijke zeoliet gebruikt, geen synthetische.

- Curcumine, de gele kleurstof uit kurkuma (geelwortel) (ref.). Helpt vooral goed bij het ontgiften van de nieren.

- Pectine, een stof die in de celwanden van o.a. appels en citrusvruchten zit (ref.). Vooral groene appels bevatten veel pectine. Het helpt goed bij het verwijderen van zware metalen en chemicaliën uit het lichaam, en beschermt ook tegen de schadelijke effecten van elektromagnetische straling (ref.) in huis, zoals WiFi en straling van mobiele telefoons en smart meters.

Koriander

- Koriander, een eersteklas ontgifter die vooral veel zware metalen zoals kwik, lood en cadmium uit het hele lichaam aan zich bindt. Je kunt dit kruid over je eten strooien of er een smoothie mee maken. Als je dit twee weken lang dagelijks doet, ben je vaak al behoorlijk ontgift en neemt je lichaam ook minder makkelijk opnieuw zware metalen op (ref.).

- Peterselie. Dit bekende keukenkruidje zit tjokvol vitaminen en mineralen en geeft zo praktisch je hele lichaam, inclusief je bloed, een boost om alle gifstoffen nog harder op te ruimen (ref.).

- Bleekselderij werkt reinigend voor de darmen en bevat antioxidanten als quercetine (ref.) en fenolzuren die ontstekingen tegengaan. Lekker als een 'detox smoothie' samen met ananas en peterselie (ref.).

Paardenbloem

- Paardenbloem. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een paardenbloem helemaal eetbaar, inclusief de wortel en het witte sap uit de stengeltjes. De bitterstoffen uit de plant activeren de galblaas, waardoor de lever zijn ontgiftende werk beter kan doen. Dagelijks twee paardenbloembladeren, bijvoorbeeld op je broodje kaas, helpen al om je permanent te ontgiften. Ook kun je een tweeweekse kuur doen met de stengeltjes. Paardenbloemen vind je overal om je heen, dus deze ontgifter is vaak helemaal gratis beschikbaar (ref.).

- Tarwegras bevat veel chlorofyl (bladgroen), een stof die niet alleen schadelijke stoffen aan zich bindt, maar ook een krachtige antioxidant is die o.a. je lever, bloedcellen en immuumsysteem versterkt. Tarwegras (dat eigenlijk jonge tarwe is) is zo taai dat wij mensen het niet kunnen verteren, dus eten is geen optie. Maar het door een sapmachine halen of kauwen tot het sap eruit is en dan uitspugen is wel een goede manier om te profiteren van alle enzymen, mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen die tarwegras rijk is (ref.).

- Mariadistel. Deze distel met paarse bloemen bevat een stofje, silymarine geheten, dat de lever een oppepper geeft, zodat gifstoffen sneller opgeruimd kunnen worden (ref.).

- Chlorella en spirulina zijn algensoorten die net als bijvoorbeeld tarwegras boordevol zitten met chlorofyl, een belangrijke bouwstof voor onze cellen en een sterke ontgifter. Bovendien is dit zeevoedsel rijkelijk gevuld met vitaminen en mineralen (ref.).

Cannabis

- Wietolie. De cannabisplant bevat werkzame stofjes die naadloos aansluiten op een inwendig reguleringssysteem dat ieder levend wezen in zich heeft, het endocannabinoïde systeem genaamd. De bekendste cannabinoïden zijn CBD en THC, die niet alleen helpen om het lichaam in homeostase te houden en chronische aandoeningen te genezen (zelfs kanker), maar ook goede ontgifters zijn. Wietolie is de makkelijkste vorm om cannabinoïden in te nemen. Let er bij THC-olie wel op dat je onder je grens van high worden blijft, want dat vindt niet iedereen even prettig - hoewel het niet gevaarlijk is. Deze grens is voor iedereen verschillend, dus gewoon een kwestie van behoedzaam uitproberen (ref.).

- Knolrabi-bladgroente zit vol met antioxidanten en zwavelhoudende voedingsstoffen. Het lichaam kan zwavel goed gebruiken om zware metalen en schadelijke stoffen uit bijvoorbeeld geneesmiddelen en het milieu op te ruimen. Ook bevatten deze bladeren natuurlijke gifstoffen (zogenaamde glucosinolaten) die helpen bij het activeren en regelen van ontgiftingsenzymen (ref.).

- Essiac thee / Flor Essence is een thee met een mix van 4-8 verschillende kruiden die een ontgiftende werking hebben. Het recept is afkomstig van de Noord-Amerikaanse indianen en werd in het Westen geïntroduceerd door de Canadese verpleegster Rene Caisse ("Essiac" is haar achternaam omgedraaid) die er duizenden patiënten succesvol mee behandelde, vooral kankerpatiënten (ref.).

Andere toevoegingen aan je dieet die helpen om je lichaam te ontgiften (ref.), zijn onder meer:

 • Citrusfruit. Hydrateert het lichaam en het zuur verwijdert gifstoffen uit de lever.

 • Komkommer. Het vele vitamine- en mineraalrijke vocht helpt om toxines weg spoelen.

 • Knoflook. Spoort de lever aan om ontgiftingsenzymen te produceren.

 • Walnoten. Bevatten gezonde omega 3-vetten die helpen bij het ontgiften.

 • Broccoli. Zit tjokvol vitaminen en mineralen en neutraliseert gifstoffen.

 • Linzen. Balanceren de bloedsuikerspiegel en elimineren toxines.

 • Zonnebloemzaden. Bevatten veel selenium (antioxidant) en vitamine E en helpen de lever.

 • Rode peper herbergt veel vitamine C dat gifstoffen omzet in verteerbaar materiaal.

 • Waterkers geeft energie aan reinigingsenzymen in de lever en bevordert een goede plas.

 • Artisjokken bevatten veel cynarine, dat de galproductie stimuleert.

 • Mungbonen worden al eeuwen gebruikt in de ayurvedische geneeskunde, omdat ze de darmwand van gifstoffen ontdoen.

 • DMSO.


"We krijgen patiënten die het niet lukt om te ontgiften. Hun lichaam werkt niet mee, en dat komt door een tekort aan vitaminen en mineralen. Deze mensen zijn overgevoelig voor chemicaliën, ze hebben allergieën en constant ontstekingen. Pas als we ze goede voedingsstoffen toedienen, kunnen ze ontgiften."
- Dr. Daniel Nuzum, Amerikaans arts (ref.)


Koffieklysma's

Koffieklysma

Koffieklysma's (ref.) zijn op het eerste gezicht misschien niet de meest charmante manier van ontgiften (ze worden meestal liggend ingenomen met een slangetje in de anus waar de koffie doorheen gegoten wordt), maar vaak wel een effectieve.

Koffieklysma's zijn al heel oud en werden in de eerste naslagwerken voor de moderne geneeskunde die in de vorige eeuw verschenen ook nog gewoon genoemd als effectief ontgiftingsmiddel. Net als vrijwel alle niet-patenteerbare geneesmiddelen is het er daarna onder druk van de farma uit verdwenen. Maar het werkt wel degelijk, dat is al zo vaak bewezen door talloze gebruikers wereldwijd.

De koffie stimuleert een aantal zenuwen in de endeldarm, die de koffie als vreemde vloeistof herkennen. Die zenuwen zijn ook aan de lever verbonden en dit zorgt voor een soort schrikreactie in de lever, die pardoes zoveel toxines afstoot als hij kan. Bovendien neemt de spoeling allerlei schadelijke micro-organismen zoals schimmels mee uit de dikke darm. Dit geeft vaak een prettige en opgeluchte sensatie.

Een mooi voorbeeld van deze methode is het verhaal van de Amerikaan Joshua Strayer (ref.). Bij hem was stadium 3 darmkanker en prostaatkanker geconstateerd. De dokters wilden hem opereren, en zeiden dat hij anders nog maar een half jaar te leven had. Maar zijn vrouw ging eerst op onderzoek uit op internet en daarna zagen ze van een conventionele behandeling af.

Joshua ging gezonder leven (hij woog meer dan 150 kilo) en raakte geen bewerkt voedsel meer aan. Daarnaast deed hij regelmatig koffieklysma's. Na anderhalf jaar ging hij op controle en bleek niet alleen de kanker verdwenen te zijn, ook had zijn bloed een andere samenstelling gekregen. Zelfs de kleur van zijn ogen was veranderd.

De artsen geloofden zijn verhaal niet en zeiden dat ze bij de eerste testen waarschijnlijk een fout gemaakt hadden.


Chelatietherapie

Infuus

Ethyleendiaminetetra-azijnzuur (EDTA) is een organische verbinding die de neiging heeft om metaaldeeltjes aan zich te binden. Op deze manier is de stof erg geschikt om het lichaam te zuiveren van de schadelijke zware metalen die vrijwel ieder mens in zich heeft. Dit is algemeen aanvaard, ook in de reguliere zorg worden EDTA-infusen gebruikt om bijvoorbeeld mensen met een loodvergiftiging te behandelen (ref.).

De alternatieve geneeskunde heeft het werkterrein met EDTA echter uitgebreid en is er ook allerlei andere patiënten mee gaan behandelen, waaronder kankerpatiënten. En met succes, omdat kanker immers vaak het gevolg is van een inwendig celmilieu dat vervuild is door gifstoffen zoals zware metalen. Ook het afweersysteem gaat vaak weer beter functioneren zodra de zware metalen uit het lichaam verwijderd zijn (ref.).

Dit was tegen het zere been van de farma, die een probleem heeft met behandelmethodes die - zoals EDTA-infusen - niet gebaseerd zijn op patenteerbare medicijnen. Dus werd het door hen gecontroleerde medische systeem en de medische wetenschap geïnstrueerd om chelatietherapie die niet uitsluitend bij metaalvergiftiging toegepast wordt, toch vooral als "kwakzalverij" te bestempelen (ref.).

Veel patiënten laten zich, aangespoord door de postitieve patiëntenervaringen uit hun omgeving, hierdoor echter niet tegenhouden. Vandaar dat chelatietherapie inmiddels in vele privéklinieken aangeboden wordt.


Gezonde mond

Samen tandenpoetsen, gezellig

De mond is een broeinest van bacteriën, wel een paar honderd verschillende soorten bij de gemiddelde persoon.

Daarnaast krioelen er schimmels, gisten en andere microscopisch kleine organismen rond. Veel daarvan klampen zich vast aan de tanden, tong en wangen, omdat ze niet weggespoeld willen worden met het speeksel en de vloeistoffen die er voorbijkomen.

Via slijmlagen die constant ververst worden doet de mond zijn best om dat allemaal ook weer los te weken en af te voeren, maar op sommige plekken is dat lastiger. Bijvoorbeeld op de tanden en kiezen, waar op deze manier tandplak kan ontstaan.

De meeste bacteriën doen ons geen kwaad; sommige zijn zelfs nuttig voor bijvoorbeeld onze stofwisseling. Maar er zitten ook minder vriendelijke types tussen die tandvleesontsteking en/of gaatjes in onze tanden kunnen veroorzaken.

Die gaatjes probeert het calciumrijke speeksel dan weer te dichten, terwijl andere speekselenzymen korte metten proberen te maken met die bacteriën (ref.). Maar als het dieet zo slecht is dat er constant suikers en koolhydraten binnenkomen waar ongezonde bacteriën welig op tieren, en die ze vervolgens omzetten in schadelijke zuren, is er soms geen houden meer aan.

Vooral als er bloedend tandvlees ontstaat waardoor de bacteriën makkelijk hun weg vinden naar de bloedbaan, kan dit aanleiding geven tot allerlei vage klachten waarvan de oorzaak soms maar moeilijk te achterhalen valt. Zoals hartproblemen (ref.), hoofdpijn, sinusdruk (bijholteontstekingen), concentratiestoornissen en vermoeidheid.

Behalve goed je tanden poetsen, flossen en een gezond dieet aanhouden zijn er een paar dingen die je kunt doen om je mond gezond te houden:

Olietrekken

- Olietrekken (vaak ook aangeduid met het Engelse oil pulling) is een oeroude Indiase traditie die al beschreven staat in Ayurvedische teksten van meer dan duizend jaar oud. Het is een simpele procedure: je neemt een eetlepel met ongeraffineerde plantaardige olie, bijvoorbeeld kokosolie, sesamolie of olijfolie. Bij voorkeur biologisch. Die laat je vervolgens 10-20 minuten door je mond spoelen. Zorg ervoor dat de olie in alle uithoeken van je mond komt en tussen je tanden door geperst wordt.

Het resultaat hiervan is dat allerlei schadelijke bacteriën opgenomen worden in de olie (ref.). Dit overleven ze niet.

Onderzoekers zoals Dr. Bruce Fife uit de VS hebben vastgesteld dat olietrekken ook een verbetering van klachten kan opleveren die zich ver buiten de mond afspelen, zoals eczeem, astma, opvliegers, allergieën, diabetes, nierproblemen, een verstoord afweersysteem, ontstekingen, bronchitis, trombose, PMS, spijsverteringsklachten, huidproblemen en maagzweren (ref.). Een verminderde aanwezigheid van schadelijke bacteriën in de mond kan dus vrijwel overal in het lichaam merkbaar zijn.

Na het spoelen spuug je de olie weer uit en spoel je je mond met water. Let er bij het uitspugen van de olie in de gootsteen wel op dat je dit doet met genoeg stromend heet kraanwater. Je kunt het ook in een prullenbak spugen waar een vuilniszak in zit. Als je het zonder heet water in de gootsteen spuugt, of in de wc, kan met name kokosolie namelijk hard worden in de afvoerpijp en de boel gaan verstoppen.

- Tanden en kiezen met een wortelkanaalbehandeling laten verwijderen. Een wortelkanaalbehandeling betekent het einde van al het levende materiaal in een tand. Het levert dus feitelijk een dode tand op waar de bloedsomloop en het afweersysteem niet meer bij kunnen komen.

In de wortelkanalen die uitgeboord worden en daarna weer volgespoten (meestal met een soort cement (ref.)) blijven echter altijd kleine ruimtes bestaan en deze bieden vaak onderdak aan hardnekkige koloniën van giftige, anaerobe bacteriën. Die kunnen voor allerlei klachten zorgen als ze de tand uit kruipen en via de bloedbaan door het lichaam gaan reizen (ref.).

Wortelkanaalbehandeling

Dit kan leiden tot allerlei chronische aandoeningen die door medici vaak "idiopathisch" genoemd worden, omdat ze niet kunnen achterhalen wat de oorzaak is, ondanks meerdere onderzoeken.

De microben en de giftige afvalstoffen die ze produceren, komen 24 uur per dag in het bloed terecht en werken sterk oxiderend (ref.). Hierdoor vinden er constant beschadigingen en infecties plaats in het lichaam. Dit kan uiteindelijk leiden tot ziektes zoals MS, lupus, artritis, leukemie, hart- en vaatziekten, diabetes, ontstekingsziekten, ALS, auto-immuunziekten en kanker (ref.).

Deze bacteriën kun je niet verwijderen met tandenpoetsen of olietrekken. Hiervoor is eigenlijk alleen het laten verwijderen van de betreffende tand of kies en hem laten vervangen door bijvoorbeeld een brug (implantaten kunnen soms weer andere klachten geven) een goede oplossing.

- Tong reinigen. Een andere manier om de mondhygiëne te bevorderen is door bij het tandenpoetsen niet alleen de tanden onder handen te nemen, maar ook de tong. De wittige aanslag op het achterste gedeelte van de tong bestaat o.a. uit eiwitten, slijm en dode bloedcellen die niet goed afgevoerd kunnen worden (ref.).

Dat gaat schimmelen, met een slechte adem en een vieze smaak in de mond bij het ontwaken tot gevolg. Eén keer per dag de tong afschrapen met een tongschrapertje (sommige tandenborstels hebben zo'n schrapertje al aan de achterkant zitten) kan al een heel verschil maken. De kokhalsreflex krijg je er gratis bij! :)

Biologische tandarts

- Verder kan het een goed idee zijn om je reguliere tandarts in te ruilen voor een holistische/biologische tandarts . Niet alleen gebruikt die biologische materialen en zal hij/zij je graag helpen om oude, giftige amalgaamvullingen te vervangen door veilige vullingen (ref.); ook zal hij je kunnen vertellen welke tandpasta je het best kunt gebruiken.

De meeste tandpasta's in de winkel bevatten het schadelijke fluoride. Het gebruik van fluor als een geschikt middel om cariës mee tegen te gaan mag toch wel één van de grootste dwalingen uit de moderne (tand-)geneeskunde genoemd worden. Fluor is namelijk niets anders dan een vergif met tal van schadelijke effecten op het menselijk lichaam, vooral op de hersenen (ref.).

Er bestaat weliswaar wetenschappelijke literatuur die stelt dat fluor de tanden harder maakt en dus inderdaad tandbederf zou kunnen tegengaan, maar er bestaat ook genoeg onderzoek dat precies het tegenovergestelde resultaat heeft laten zien (ref.). Zoals wel vaker het probleem is met de wetenschap, ligt het er maar net aan welke belanghebbende partij er voor het onderzoek betaalde.

Voor de dooddoener dat fluor "in hoeveelheden gebruikt wordt die niet schadelijk zijn voor de mens" is in elk geval geen enkele wetenschappelijke onderbouwing te vinden.

Veel beter is het om bijvoorbeeld kokosolie als tandpasta te gebruiken, en anders zijn er in natuurwinkels verschillende fluorloze tandpasta's te koop.


Zorg voor je lever

De lever

Als grootste ontgifter van ons lichaam verdient de lever hier extra aandacht. In de lever vinden allerlei belangrijke biochemische processen plaats: niet alleen ontgift hij ons bloed en lymfe, hij produceert ook talloze enzymen, hormonen en andere bio-actieve stoffen.

We begonnen dit hoofdstuk met een lijstje van zaken waar binnen de westerse geneeskunde nauwelijks aandacht aan besteed wordt. Daar kunnen we er nog eentje aan toevoegen: leverstenen.

Dat is vooral opvallend als je bedenkt dat stenen op andere plekken in ons lichaam, zoals nierstenen en galstenen, wel een algemeen bekend medisch verschijnsel zijn. Maar leverstenen worden om één of andere reden totaal genegeerd, zelfs als ze op röntgenfoto's zichtbaar zijn. Toch zijn ze een veel voorkomend probleem, vooral bij chronische aandoeningen.

De Canadese (van geboorte Duitse) natuurgenezer Andreas Moritz deed hier onderzoek naar (ref.). Hij ontdekte dat er bij vrijwel iedereen met een westerse levensstijl klompjes ontstaan in de lever. Dat kunnen er wel honderden zijn. Ze zitten vaak ook in de galblaas. Hierdoor heeft de gal die door de lever geproduceerd wordt, moeite om tot de dunne darm door te dringen.

Het voedsel dat uit de maag komt, wordt dan minder goed verteerd. Zo loopt het lichaam allerlei enzymen mis die o.a. het afweersysteem versterken en de lymfe dun houden. Als de lymfe dikker wordt en niet meer lekker door het lichaam kan stromen, kunnen opstoppingen en klonteringen ontstaan waar gif zich gaat ophopen. Dit kan het begin van kanker zijn.

Andreas Moritz schreef er een bestseller over: "De Ongelooflijke Lever - En Galblaaszuivering". In een bespreking van dit boek door twee verschillende medici (ref.) lezen we:

"Moritz schrijft in zijn boek dat de oorzaak van het optreden van leverstenen is gelegen in onze westerse levensstijl. Teveel blootstelling aan chemische stoffen, teveel dierlijke vetten en suiker(s) in onze voeding, teveel vaccinaties, te weinig lichaamsbeweging, te hoog gebruik van koffie en alcohol en we raken gedehydreerd (uitgedroogd) simpelweg omdat we absoluut te weinig water drinken.

Hierdoor treedt er 'sludging' op op heel veel plaatsen in het lichaam, dus ook in de afvoerende galgangen in de lever. Sludging wil zeggen: er treedt een vertraging op van de stroom door het indikken van de gal. Hierdoor gaan er eerst klonters optreden, later worden het vast-elastische knikkers en weer later keiharde stenen als ze uiteindelijk na jaren ook nog verkalkt raken.

Normaal wordt er 1 - 1,5 liter gal door de lever afgegeven naar de darm, bij aanwezigheid van leverstenen kan de galfafgifte teruglopen tot maar 150 ml per dag."

De oplossing is een leverspoelingskuur (ref.). Die kun je gewoon thuis doen en is vaak erg effectief bij het verhelpen van allerlei chronische klachten, waaronder vermoeidheid.


Losgekomen leverstenen na een leverspoelingskuur

Losgekomen leverstenen na een leverspoelingskuur


"Ik zelf heb in de loop van de laatste jaren vele reinigingskuren zelf gedaan thuis én elders, op verschillende wijzen en aangeraden door verschillende natuurgeneeskundige artsen. Ik heb een breed scala aan ervaringen. Vandaar dat ik in alle eerlijkheid kan zeggen dat de intensieve leverreiniging zoals Andreas Moritz deze beschrijft in zijn boek “The Amazing Liver & Gallbladder Flush” mij aangeraden door André Schaap voor mij het eerste begin van de weg terug is geweest. Daarna waren het de intensieve reinigingen van het maagdarmkanaal en de nieren, die ik bij het Europa Ayurveda College heb ondergaan en die ik als zeer effectief heb ervaren. Ik kan ze van harte aanbevelen."
- B. Penn, psychotherapeute en kankeroverleefster (ref.)


Darmen doorspoelen

De conditie van onze darmen speelt een grote rol in hoe wij ons over het algemeen voelen. Als er iets in onze 6 meter dunne darm en/of 1 meter dikke darm niet helemaal goed gaat, voelen we ons al snel niet zo lekker, futloos, of krijgen we buikpijn. De darmflora speelt hier een belangrijke rol in.

Onze darmen zien in de loop van een mensenleven tienduizenden kilo's voedsel en liters vloeistof passeren. Het meeste daarvan verdwijnt binnen twee dagen weer uit ons lichaam via de natuurlijke weg, nadat de nodige voedingsstoffen eruit gehaald zijn.

Maar niet alles. In de vele kronkels en plooien die ons darmstelsel rijk is, blijft wel eens wat zitten. Als dat te veel op één plek gebeurt, kunnen we zelfs verstopt raken, of geobstipeerd zoals dat heet met een deftig woord. De kans hierop neemt toe wanneer we weinig water drinken.


"Drie keer poepen per dag is normaal. Als je slechts één keer per dag poept, ben je eigenlijk klinisch geobstipeerd. Dat is de definitie."
- Dr. Daniel Nuzum, Amerikaans arts (ref.)

Maar ook als alles op zich wel goed lijkt te gaan, kunnen de aankoekingen - ook wel "slakken" genoemd - voor problemen zorgen. Vooral als er veel gifstoffen in zitten, zoals pesticiden en schadelijke E-nummers uit ons voedsel.

Dan kan er een heel scala aan klachten ontstaan, variërend van artritis, de ziekte van Crohn en andere ontstekingsziekten, gewichtstoename of juist gewichtsverlies, problemen met het gehoor en zicht, lever- en nieraandoeningen, problemen met de huid en nagels, diabetes en ook kanker.

Het is daarom een goed idee om zo eens in de zoveel tijd de darmen te ontlasten en alles weer eens lekker door te laten lopen. Gelukkig heeft Moeder Natuur ook hier weer een oplossing voor paraat die bijna niets kost en die je gewoon thuis kunt doen: lijnzaad (ref.).

Lijnzaad is een superfood die allerlei goede stofjes bevat, zoals omega 3 en 6, vitamine B1 en B2, calcium, magnesium, zink, kalium en zogenaamde lignanen (een soort polyfenolen die een anti-kankerwerking hebben (ref.)).

De inhoud van de kleine bruine zaadjes creëert hiernaast ook een soort slijm in de darmen. Dit slijm bindt zich vast aan afvalstoffen en neemt ze zo mee naar buiten.

Het spijsverteringsstelsel krijgt de zaadjes vaak zelf niet open, dus het beste is om de zaadjes in gebroken vorm of als meel of olie in te nemen.

De makkelijkste manier is om 2-3 weken lang dagelijks twee eetlepels lijnzaadmeel door een glas water te roeren en dat 's morgens in te nemen (ref.). Aan het eind van de kuur zijn je darmen dan vaak weer flink gereinigd.


Koolstof (Norit)

Koolstof

Ook koolstof kan veel goeds doen om je darmen te ontgiften. Koolstof (ref.) heeft de mooie eigenschap dat het allerlei toxines aan zich bindt (ook wel adsorberen genoemd, niet te verwarren met absorberen (ref.)). Daarom wordt koolstof gebruikt in allerlei luchtreinigers en waterfilters. Ook als ontkleurings- en ontgeuringsmiddel wordt het vaak toegepast.

Koolstof zit veel in verkoold organisch materiaal, maar om het geschikt te maken als ontgiftingsmiddel moet het eerst "geactiveerd" worden, zoals dat heet. Dat houdt in dat alle troep ertussenuit gehaald wordt en dat er poeder van gemaakt wordt, om de oppervlakte te vergroten (ref.).

Een simpele manier om actieve kool in je darmen te krijgen is door gewoon 'good old' Norit te gebruiken. In tabletten, zakjes of capsules. Veel mensen zijn opgegroeid met dit medicijn, bijvoorbeeld bij diarree veroorzaakt door een virus of bacterie. Ook in ziekenhuizen wordt het nog steeds gebruikt bij vergiftigingsverschijnselen, vooral als iemand een overdosis medicijnen ingenomen heeft.

Een paar dagen achter elkaar Norit gebruiken kan vaak al een behoorlijk opgelucht gevoel geven. Je poep wordt er wel zwart van, maar verder is het onschuldig. Let er wel op dat actieve kool ook 'de pil' en andere medicijnen minder goed werkzaam kan maken, omdat het ook hiervan de lichaamsvreemde stoffen aan zich bindt (ref.).

Je kunt Norit gewoon bij de kruidenier of apotheek halen, of online bestellen.

Een bijzondere vorm van koolstof is het C60-molecuul, dit bespreken we bij de overige behandelingen.


Biofilm verwijderen

Uitgepoepte biofilm

Het resultaat van een ontslakkingskuur waarbij ook de biofilm uit de darmen losgeweekt wordt, kan er tamelijk bizar uitzien in het toilet

Wie iets meer budget tot zijn beschikking heeft, kan ook eens aan een kant-en-klare darmreinigingskuur denken (ref.). Het voordeel van deze methode, afgezien van zijn kortere duur, is dat het ook de ongezonde slijmlaag meeneemt die zich bij veel westerlingen in de loop der jaren op de darmwand gevormd heeft, ook wel "biofilm" genoemd.

Deze slijmlaag zit vaak vol met schadelijke bacteriën, schimmels en virussen. Als de laag te dik wordt door bijvoorbeeld het gebruik van antibiotica, te veel suiker, alcohol en ongezonde vetten, kan de darmwand uitdrogen en kunnen er ontstekingen ontstaan. De opname van voedingsstoffen raakt dan vaak verstoord, met alle gevolgen van dien.

Zo'n kant-en-klare darmreinigingskuur weekt de biofilm los van de darmwand en werkt hem naar buiten (schrik niet van hoe dat eruit ziet in de wc-pot!). Dit geeft vaak niet alleen een zichtbaar dunnere buik, maar levert dikwijls ook een beter humeur op en een gevoel van "lekkerder in je vel zitten".


Goede en slechte bacteriën

Staphylococcus aureus

Sommige bacteriën, zoals deze Staphylococcus Aureus, kunnen afhankelijk van hun omgeving zowel aëroob als anaëroob gedrag vertonen

De darmen zijn niet de enige plek in ons lichaam waar afval zich kan ophopen; ook in de zuiveringsorganen lever, nieren en lymfeklieren kan dat het geval zijn.

Overal waar afval niet snel genoeg opgeruimd wordt, nemen de van nature in ons lichaam aanwezige microbenpopulaties toe in grootte (ref.).

Deze micro-organismen zijn grofweg te verdelen in twee groepen: de aërobe (zuurstof gebruikende) en de anaërobe (suiker etende). Er dient een bepaalde balans tussen deze twee groepen te zijn, en in een gezond lichaam zijn de aërobe microben actiever. Zij helpen ons om het afval af te breken.

Als de troep echter te lang blijft liggen, gaan de anaërobe microben de overhand krijgen en dit heeft juist een negatief effect op het lichaam: zij hebben de neiging om ons weefsel af te breken en te laten ontbinden.

Gezonde voeding, genoeg beweging en 2-3 liter water drinken per dag helpen de zuiveringsorganen om de achterstand weg te werken en de microbenpopulaties weer in balans te brengen.

Een extra krachtige manier om schadelijke bacteriën op te ruimen kan het gebruik van MMS of ozontherapie zijn. Ook supplementen met organisch germanium laten vaak goede resultaten zien.

Een goede aanpak om de ophoping van afvalstoffen binnen de cellen (en dus de toename van bacteriën daar) te verhelpen kan het volgen van een magneettherapie of magneetveldtherapie zijn.


De proef op de som

Dr. Cynthia Curl

Dr. Cynthia Curl

In Amerika vroeg een jonge onderzoekster van de University of Washington, Cynthia Curl genaamd, zich af of de biologische voeding die haar vrienden aan hun kinderen gaven, echt zo veel gezonder was dan bewerkt of bespoten voedsel.

Ze zette een onderzoek op waar zo'n 4.500 mensen aan deelnamen, met verschillende diëten (ref.). Ze ontdekte dat personen die voornamelijk biologisch aten inderdaad veel lagere gehaltes aan pesticiden in hun bloed hadden. Mensen die een conventioneel dieet volgden daarentegen hadden soms wel vier keer hogere waarden dan maximaal wenselijk geacht wordt.

Vervolgens werd er een studie opgezet waarbij kinderen met een conventioneel dieet een tijdlang alleen maar organisch mochten eten (ref.). Het bleek dat alle sporen van pesticiden binnen een paar dagen uit hun systeem verdwenen waren. Zodra ze hun oude dieet weer hervatten, vlogen de waarden echter weer omhoog.


"Tijdens het ontgiften zien we vaak ook een reactie van mentale genezing bij cliënten. Als de toxines het lichaam verlaten en mensen hun negativiteit beginnen te verliezen, krijgen zowel mannen als vrouwen soms huilbuien die urenlang kunnen duren. Je kunt ze niet troosten, want ze weten vaak zelf ook niet waarom ze huilen. Maar ze laten het gaan. En alle pijn - alleen de kankerdiagnose is vaak al geen pretje - al die duisternis in hun hoofd verdwijnt."
- Charlotte Gerson, oprichtster van het Amerikaanse Gerson Institute (ref.)


Een onzichtbare vergiftiger

Zoals ook al op onze pagina over DNA besproken, is er één factor die vaak over het hoofd gezien wordt bij het zoeken naar de oorzaak van een bepaalde aandoening, en dat is de gedachtenwereld van de patiënt.

Of ze nou veroorzaakt worden door stress, angst, eenzaamheid (ref.), een conflict, een trauma, jaloezie, een verstikkende relatie of andere frustraties (ref.); negatieve gedachten veroorzaken altijd negatieve emoties. En via het energetisch lichaam hebben emoties altijd een bepaalde uitwerking op het lichaam.

Aangezien de geest één van de belangrijkste epigenetische factoren is, zal ons DNA reageren op alles wat er zich in onze gedachten afspeelt en de aanmaak van bepaalde hormonen, eiwitten en andere signaalgevers in werking zetten. En die signaalgevers zetten onze cellen dan weer tot een bepaalde actie aan.

De uitwerking van onze gedachten op ons lichaam hangt nauw samen met het chakra-systeem, oftewel: bepaalde emoties zullen eerder ons hart beïnvloeden, terwijl andere emoties dat zullen doen met bijvoorbeeld onze ingewanden of longen.


"Lang gekoesterde wrok kan aan het lichaam vreten en de ziekte worden die we kanker noemen. Voortdurend kritiek hebben kan vaak leiden tot artitis in het lichaam. Schuldgevoel zoekt altijd straf en straf veroorzaakt pijn. Als er cliënten bij me komen met veel pijn, weet ik dat ze veel schuldgevoelens vasthouden. Angst en de erdoor veroorzaakte spanning kunnen dingen als kaalheid, maagzweren en zelfs pijnlijke voeten creëren."
- Louise Hay, schrijfster van het boek "Je Kunt Je Leven Helen" (ref.)


"Ik weet dat mijn kanker werd veroorzaakt door mijn negatieve karakter. Ik ben altijd heel negatief geweest. Ik wou dat ik dat had kunnen veranderen."
- Sofia Nela (geb. 1926) overwon haar dubbele borstkanker door introspectie en aanpassing van haar dieet (ref.)

Onze gedachtenwereld en emoties hebben zelfs invloed op het DNA dat we doorgeven als we ons voortplanten. Als we een kind verwekken in een tijd dat we gestresst zijn, is de kans op een nerveus aangelegd kind groter dan wanneer we gelukkig en ontspannen zijn. Het DNA dat we doorgeven is dan op zich niet anders, maar de geactiveerde genen zijn dat wel (ref.).


Ryke Hamer

Dr. Ryke Hamer

Dr. Ryke Hamer (1935 - 2017)

De Duitse dokter Ryke Hamer deed hier uitgebreid onderzoek naar en ontdekte dat veel kankers terug te voeren zijn op een bepaald conflict of trauma (ref.).

En dat deze kankers ook weer te genezen zijn als men met deze conflicten aan de slag gaat, bijvoorbeeld door psychologische hulp te zoeken of door het uit te praten met degene(n) met wie je het conflict hebt.

Hamer noemde deze benadering "(Nieuwe) Germaanse Geneeskunde" en behandelde duizenden kankerpatiënten op deze wijze (ref.). In plaats van pillen of chemo voor te schrijven, ging hij het gesprek met ze aan om de oorzaak van het conflict te vinden.

Dat deze benadering een goede bleek, blijkt wel uit het feit dat de vijfjaarsoverleving onder de kankerpatiënten die hij behandeld had, meer dan 90% bedroeg. Dat is een uitzonderlijk hoge score, waar naar onze bevindingen maar heel weinig therapieën bij in de buurt komen.

Laat staan de conventionele behandelingen zoals bestraling en chemo, waar bij veel kankersoorten juist meer dan 90% van de patiënten overleden is binnen vijf jaar (o.a. bij maagkanker, alvleesklierkanker en slokdarmkanker).

Ook als in werkelijkheid niet bij al deze patiënten een conflict de oorzaak van de tumor was (wat ons wel waarschijnlijk lijkt, aangezien bijvoorbeeld ook een ongezonde levensstijl met roken, slechte voeding en/of gif een oorzaak van kanker kan zijn), dan nog kan een benadering als die van Hamer goed werken.

Een dokter die zich vastbijt in een patiënt en hem verzekert dat hij weet wat er loos is en dat het goedkomt, heeft immers ook een helende werking op het energetisch lichaam van die patiënt en vuurt eveneens het krachtige placebo-effect maximaal aan.

Genezing kan vaak op meerdere manieren plaatsvinden, daarom zijn er ook zoveel verschillende therapieën succesvol bij kanker. Ook als de oorzaak van je tumor fysiek is (bijvoorbeeld een verzwakt afweersysteem), dan nog kun je beter worden door je kwaal energetisch te benaderen.

Een geheeld energetisch lichaam kan immers je DNA ertoe aanzetten om het kankerprogramma los te laten, meer fotonen op te nemen en je weerstand te verhogen.

Dat Hamer op het goede spoor zat, bleek ook wel uit het feit dat het medisch establishment uiterst vijandig reageerde op zijn ontdekkingen. Net als andere ontdekkers van geneeswijzes voor kanker, zoals Rene Caisse, Stanislaw Burzinsky en Jim Humble werd hij keihard aangepakt en beschuldigd van kwakzalverij.

Hij belandde uiteindelijk zelfs voor anderhalf jaar in de gevangenis, hoewel ook zijn vervolgers niet konden ontkennen dat hij erg succesvol was met zijn methodes.

Zo moest in 1995 de openbare aanklager in Wiener Neustadt in Oostenrijk, waar Hamer in een ziekenhuis werkte, schoorvoetend toegeven dat maar liefst ruim 6.000 van de 6.500 patiënten met vaak vergevorderde kankers die hij tot vijf jaar daarvoor behandeld had, nog steeds in leven waren (ref.). Oftewel ruim 92,3%!

Als je deze score compenseert met het natuurlijke sterfteverloop onder de bevolking, komen zulke cijfers misschien zelfs in de buurt van de perfectie.

Uiteindelijk was Ryke Hamer na tientallen rechtszaken het vechten tegen de bierkaai zo zat dat hij naar Noorwegen emigreerde, waar hij in 2017 op 82-jarige leeftijd overleed. Zijn ideeën vinden echter over de hele wereld nog steeds veel navolging in stromingen die zich behalve "(Nieuwe) Germaanse Geneeskunde" soms ook "Biologika" noemen (ref.).


Relatie tussen kankersoorten en conflicten

Enkele veel voorkomende verbanden tussen aandoeningen en conflicten die Dr. Ryke Hamer ontdekte in de meer dan 15.000 casussen die hij had onderzocht en behandeld, waren bijvoorbeeld (ref.):

 • Alvleesklier - Angst/woede naar familieleden toe, bijvoorbeeld om een erfenis

 • Anus - Het gevoel nutteloos te zijn

 • Baarmoederhals - Hoog opgelopen frustratie

 • Bijniercortex - Het gevoel de verkeerde richting ingeslagen te zijn in het leven

 • Blaas - Laag-bij-de-gronds conflict bijvoorbeeld op het werk, het gevoel 'genaaid' te zijn

 • Borsten - Probleem met het zorgen voor een ander, disharmonie

 • Botten - Minderwaardigheidscomplex

 • Darmen - Langdurige, onverwerkte woede

 • Galblaas - Probleem met concurrentie

 • Hart - Voortslepend conflict

 • Huid - Jezelf vies voelen, niet integer zijn

 • Longen - Het gevoel te stikken, angst voor bijvoorbeeld een dominante partner

 • Maag - Onverteerbare boosheid, het gevoel teveel gepikt te hebben van een ander

 • Nieren - Gebrek aan levenslust

 • Prostaat en baarmoeder - Seksuele frustratie

 • Schildklier - Gevoel van machteloosheid

 • Zaadballen en eileiders - Het verlies van een dierbare


Het opvallende hierbij is dat veel fysieke problemen zich voordoen op plekken waar je ze gevoelsmatig ook zou verwachten. Onverteerbare woede leidt vaak tot maag- en darmproblemen, seksuele frustratie kan de prostaat of baarmoeder aantasten en het gevoel niet goed voor iemand te kunnen zorgen (zoals bijvoorbeeld bij abortus vaak het geval is) kan leiden tot borstkanker.

Opnieuw een aanwijzing dat wat zich afspeelt in onze geest, tot uitdrukking komt in ons lichaam en dat het dus ook beter is om ziektes holistisch te benaderen.

Uiteraard is niet iedere negatieve gedachte meteen schadelijk, ons lichaam heeft ook altijd nog zoiets als een zelfherstellend vermogen. Maar als de negatieve energie in je lichaam te lang aanhoudt, zal dat onherroepelijk tot fysieke problemen leiden. "Een negatieve gedachte kan je sneller laten sterven dan een slechte bacterie," zeggen sommige vooruitstrevende artsen dan ook (ref.).

Het is dus zaak om bij negatieve gedachten altijd de oorzaak te traceren en ermee aan de slag te gaan. Technieken als hypnose, EMDR (ref.) en EFT kunnen hier goed bij helpen.


"Dat is het bijzondere van een benadering van kanker op basis van natuurwetten: dat we nu weten hoe het verloopt, hoe het verder zal verlopen, waarom het zo is verlopen, enz. En dat we dat als een zinvol proces kunnen beschouwen, omdat we het begrijpen. En dat we ook geen paniek meer hoeven te krijgen. Tot op heden was het altijd: "Mevrouw, u heeft een kwaadaardige ziekte." Dan is ze van angst al bijna gestorven, niet? En nu zeggen we: "Ach, u heeft daar een noodprogramma. Daar moet dat en dat conflict zijn gebeurd. Nu zit u in die en die fase. Wind u zich maar niet op. Ofwel is het al opgelost, ofwel is het nog niet opgelost en dan verloopt het zo verder. Kan men het conflict oplossen of is het al opgelost? Dan overleeft 95% of meer dat."
- Dr. Ryke Hamer (ref.)


Vergeving is het toverwoord

Vergeving

Vaak worden langdurige frustraties bij ons veroorzaakt door het gedrag van andere mensen. Bijvoorbeeld een ex-partner die je na een (v)echtscheiding je kinderen nauwelijks meer laat zien, of een collega op je werk die zo schofterig doet dat je een promotie misloopt, of erger nog, je baan kwijtraakt.

Het klinkt misschien gek, maar de beste manier om hiermee om te gaan, is door het ze te vergeven (ref.). Ook al voelt het nog zo onrechtvaardig wat je overkomen is en zou je ze het liefst juist snoeihard terug willen pakken - de enige die nadeel ondervindt van jouw haatgevoelens, ben jezelf.

Wij mensen hebben soms de neiging om bepaalde zaken door een gekleurde bril te bekijken. Ieder van ons is nou eenmaal behept met een ego, en dat ego kan zich soms behoorlijk makkelijk gekrenkt voelen. Als we ons onheus bejegend voelen door een ander, komt de verontwaardiging al gauw om de hoek kijken en roepen we dat we zelf nóóit zoiets zouden doen.

Toch zou je er op zo'n moment goed aan doen om even een stapje terug te zetten en bij jezelf te rade te gaan. Want is dat wel zo?

Heb jij anderen ook niet af en toe behandeld op een manier waar je eigenlijk helemaal niet zo trots op was? Heb jij je eigenbelang ook niet vaak op de eerste plaats gezet?

Waarschijnlijk kan iedereen die hier eens even diep over na gaat zitten denken, er uiteindelijk wel een paar voorbeelden van opnoemen. En dat doen anderen dus ook. Blijkbaar was jij degene die deze keer aan het kortste eind moest trekken.

Het beste is om het ze gewoon te vergeven. Zo is het leven nou eenmaal: you win some, you lose some. Niemand is perfect, we maken allemaal voortdurend fouten. Het is dan aan jou om ervan te leren en het de volgende keer hopelijk beter te doen.

Zelfs als je voelt dat jij zelf echt niks fout gedaan hebt, zit het gewoon soms tegen in het leven. Ermee aan de slag gaan en proberen om jezelf er overheen te zetten is dan het devies.

Vergeving lukt soms niet in één dag, maar met de juiste intentie zal het langzaam maar zeker beter gaan. Zie er de positieve kant van in: als je iets verliest, biedt dat bijna altijd ook weer nieuwe kansen en uitdagingen. Een nieuwe baan, of een nieuwe liefde. Of zoals ze zeggen: "Alles gebeurt om een reden." (ref.)

Je zult zien dat de wereld ook anders op jou reageert als jij je anders opstelt. Je ex kan zich zomaar weer wat inschikkelijker opstellen als ze doorkrijgt dat jij het achter je gelaten hebt, dat je vrij bent, en niet boos meer.

Er openen zich opeens deuren die je daarvoor niet eens zag. Geluk is vaak niets anders dan een bewuste keuze in een bepaald proces. Hoe motivational speaker-achtig dat ook moge klinken, het is wel zo. En jij bent de enige die die keuze voor jou kan maken.


"De wereld is als een spiegel: kijk er boos in en zij kijkt boos terug, glimlach en zij glimlacht ook."
- Herbert Samuel, Brits politicus en diplomaat (1870 - 1963)


Gooi het eruit!

Vaak helpt het om je zorgen en frustratie te delen met iemand die wel een luisterend oor wil bieden. Of dat nou een professional is of niet. Een mens is immers gemaakt om zich te uiten en zijn gevoelens te delen met anderen. Alles wat binnengehouden wordt terwijl het er eigenlijk uit moet, laat zijn sporen na.

De grens tussen geestelijk en lichamelijk lijkt soms maar flinterdun te zijn. Patiënten met ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis of lupus melden soms dat hun klachten toenemen naarmate ze hun gevoelens meer opkroppen. Zodra ze hun frustraties delen en erover praten, neemt de pijn weer af.

Sorry.

Omgekeerd geldt hetzelfde. Als jij niet het slachtoffer bent maar juist de aanstichter van leed bij anderen, kan het uitpraten met elkaar net zo'n louterend effect hebben. Want ook schuldgevoelens kunnen knagen.

Dus als jij ooit iemand hard hebt laten vallen, wellicht zelfs je kinderen, omdat jij zo nodig je eigen succes wilde nastreven, of je hebt mensen gekwetst die dat niet verdienden of bedrogen of wat dan ook, pak het dan vast en ga ermee aan de slag. Het woordje "sorry" kan dan soms meer goed doen dan honderd therapeutische sessies bij elkaar, zowel voor jou als voor die ander.

Opnieuw contact zoeken kan soms best eng zijn, omdat je zulke personen het liefst niet meer onder ogen zou willen komen. Maar het kan een levensveranderend effect hebben op alle betrokkenen en voor enorm veel opluchting zorgen.

Dus volg je hart en wees dapper. Achteraf zul je blij zijn dat je het hebt gedaan, zelfs als die ander nog niet zo vergevingsgezind bleek als jij hoopte en je misschien met een blauw oog thuiskomt ;)


"Woede zorgt ervoor dat er gifstoffen uit de klieren worden afgescheiden. Vreugde heeft het tegengestelde effect. Niemand kan zijn buurman haten en geen problemen krijgen met zijn maag of lever. Niemand kan jaloers zijn en geen spijsverterings- of hartproblemen krijgen. Angst staat aan de wortel van de meeste kwalen van de mensheid."
- Edgar Cayce, Amerikaans helderziende (1877 - 1945) die in duizenden goed gedocumenteerde casussen op afstand patiënten van de juiste diagnose en behandelwijze voorzag terwijl hij in trance was (ref.)


Geestverruimende middelen

Een opmerkelijke manier om meer inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen kan het gebruik van bewustzijnsverruimende middelen zijn (ref.). In de jaren '70 werd hier al mee geëxperimenteerd, en in de VS werd het zelfs als behandelmethode ingezet. Totdat de overheden al deze middelen begonnen te verbieden (ref.).

Tot ongenoegen van de hulpverleners die ermee aan de slag gegaan waren, want de resultaten van het gebruik van o.a. paddo's, MDMA en LSD bij de behandeling van bijvoorbeeld depressie, posttraumatische stressstoornis (PTSD), paniekaanvallen of verslaving waren vaak zeer overtuigend (ref.).

Gelukkig zien steeds meer geneeskundigen nu weer in dat het voornamelijk op chemische pillen gebaseerde huidige systeem simpelweg niet naar tevredenheid werkt bij veel van zulke aandoeningen, dus worden deze oude methodes nu weer met hernieuwde aandacht bekeken.

En niet alleen bij psychische problemen, want ook bij ernstige lichamelijke aandoeningen zoals kanker kan het gebruik van psychedelica soms opeens duidelijk maken waarin de oorzaak van de ziekte gezocht moet worden, en dus hoe ervan te genezen.

Behalve nieuwe inzichten levert zo'n trip of roes vaak ook een groot gevoel van verbondenheid en geruststelling op die de patiënt verlichting geeft bij zijn kankerbevorderende stress, onrustgevoelens of angsten (ref.).

Ayahuasca

Een psychedelisch middel dat de laatste jaren sterk aan populariteit wint, is ayahuasca. Ayahuasca is een soort thee (die niet lekker smaakt) waarin twee componenten afkomstig uit planten in het Amazonegebied verwerkt zijn (ref.).

De ene component (meestal de plant Psychotria viridis) bevat grote hoeveelheden van een stof die in ieder levend organisme voorkomt en dimethyltryptamine genoemd wordt, of kortweg DMT (ref.).

Dit stofje wordt door de pijnappelklier in ons hoofd aangemaakt en zorgt er o.a. voor dat we een spirituele verbinding met andere (soms hogere) wezens en het universum kunnen ervaren. Ook wordt het geproduceerd tijdens onze slaap, met name tijdens dromen die sterk visueel van aard en betekenisvol lijken te zijn.

Vlak voordat we sterven wordt er een uitzonderlijk hoge dosis DMT in het brein geproduceerd. Sommige onderzoekers vermoeden dat de ziel zo in staat wordt gesteld om het lichaam te verlaten. Vanwege de vermoede connectie tussen DMT en het spirituele aspect van alle levende organismen, wordt DMT ook wel "the spirit molecule" genoemd (ref.).

De tweede component van ayahuasca komt uit een liaan genaamd Banisteriopsis caapi en zorgt ervoor dat de DMT veel minder snel afgebroken wordt in de maag dan normaal gesproken het geval is. Hierdoor kun je wel last krijgen van misselijkheid en/of diarree.

Het resultaat van deze hoge dosis DMT is dat je een trip gaat maken, ook wel een spirituele reis genoemd, die urenlang kan duren. De meeste ayahuasca-gebruikers raken niet heel diep in trance - als je je ogen opendoet kun je gewoon alles om je heen nog bekijken - maar krijgen toch de meest fantastische beelden, kleurenpatronen, beslissende momenten uit hun leven, hogere inzichten en visioenen te zien. Dit stelt hen in staat om hun leven van een afstandje te bekijken en helderder te zien wat er misgaat.

Dat kan gaan over onbewust egocentrisch gedrag waardoor relaties steeds weer mislopen, soms met depressies tot gevolg. Of bepaalde blokkades die we hebben, waardoor we niet tot volle bloei kunnen komen. Of onverwerkte trauma's waardoor delen van ons lichaam teveel gestresst zijn en ziektes zoals kanker kunnen ontstaan (ref.). Of de schadelijke rol die bepaalde personen in ons leven spelen.

Eigenlijk kan zo'n psychedelische reis alle kanten opgaan, tot een ontmoeting met overleden dierbaren, gidsen, buitenaardsen of zelfs God aan toe. Veel mensen zien overal ogen die hen bekijken, hebben het gevoel dat ze in de hemel beland zijn of ervaren een sterk gevoel van verbondenheid en liefde voor alles wat leeft (ref.).

Soms worden de mooie gedeeltes afgewisseld met delen waarin angst en duisternis de boventoon voeren. Maar vrijwel altijd is het betekenisvol en kan het een levensveranderend effect hebben.

Dat er hier daadwerkelijk sprake is van het verkennen van hogere sferen door ons bewustzijn en niet van een door ons brein zelf gecreëerde hallucinatie, zoals wetenschappers van de klassieke stempel vaak beweren, wordt onder meer geïllustreerd door onderzoek naar het effect van psilocybine (de psychoactieve stof in paddo's) op depressieve mensen dat gehouden werd aan de Imperial College London-universiteit in Engeland (ref.).

MRI-scans van het brein van deze mensen terwijl ze in een psychedelische trip zaten, lieten een verminderde hersenactiviteit zien, door onderzoeksleider Robin Carhart-Harris omschreven als een "desintegratie van hersennetwerken". Normaal gesproken als we fantaseren, of hallucineren bijvoorbeeld door het gebruik van (andere) drugs, wordt er juist een verhoogde signaaluitwisseling in de hersenen waargenomen.

Dit opvallend rustige hersenbeeld komt overeen met waarnemingen bij mensen met een bijna-dood-ervaring, waar in sommige gevallen zelfs geen enkele hersenactiviteit meer gemeten werd op het moment dat de bijna-dood-ervaring plaatsvond (bijvoorbeeld na een ernstig ongeluk) (ref.).

Wanneer de patiënten na het gebruik van psychedelica ontwaakten uit hun roes, keerde de hersenactiviteit weer terug naar het normale niveau en had men het vaak over een gevoel van "resetten" van het brein. Deze reset doorbrak de bestaande depressieve gedachtenpatronen en deed hen anders tegen het leven aankijken.


Ayahuasca-ervaring


Vroeger kon je ayahuasca in Nederland alleen gebruiken binnen religieuze gemeenschappen zoals Santo Daime, maar tegenwoordig worden er door tal van begeleiders ayahuasca-ceremonieën aangeboden.

Let wel op: ayahuasca is niet voor iedereen geschikt. Als je niet stevig genoeg in je schoenen staat, kun je behoorlijk in de war raken van zo'n sessie.

Het is moeilijk om van tevoren te zeggen of iemand er wel of niet klaar voor is, maar een indicatie kan zijn of je jezelf als een stabiel persoon ervaart en ook of je jezelf in de spiegel durft aan te kijken.

Niet om te zien of je haar goed zit natuurlijk, maar of je verantwoording durft te nemen voor hoe je je tot nu toe gedragen hebt in je leven: ben je eerlijk en oprecht geweest in je bedoelingen, of heb je toch ook wel regelmatig je ellebogen gebruikt en anderen soms slecht behandeld?

Heb je mensen die je ooit iets aangedaan hebben, vergeven, of koester je nog steeds wrok tegen ze? Heb je oog gehad voor het welzijn van de mensen om je heen, of je voornamelijk met je eigen carrière, status en geld beziggehouden? Heb je geprobeerd om je hart te volgen en ben je dapper geweest, ook als het moeilijk was, of heb je slaafs je hoofd laten hangen naar wat je omgeving van je verlangde of je opdroeg (ref.)?

Het is niet gezegd dat in dat laatste geval een ayahuasca-ceremonie per definitie een slecht idee is, maar het kan wel een onaangename ervaring zijn waarin je behoorlijk hard met je neus op de feiten gedrukt wordt. De menselijke ziel, die je ware ik vormt, vindt immers heel andere zaken belangrijk dan het ego, dat feitelijk alleen maar een overlevingsmechanisme is dat bij sommigen iets te veel gecultiveerd is.

Ga daarom van tevoren goed bij jezelf na of je het gevoel hebt dat zo'n trip wel een goed idee voor je zou kunnen zijn, of dat je beter nog even kunt wachten. Als voor jouw gevoel alle signalen op groen staan, kan een ontmoeting met Moeder Ayahuasca één van de meest waardevolle en fantastische ervaringen zijn die je ooit hebt beleefd (ref.).


Graham Hancock

Graham Hancock
"Ik gedroeg me steeds meer paranoïde, jaloers, bezitterig en argwanend. Ik kon zomaar woede-aanvallen hebben; ik heb het leven van mijn geliefde partner Santha vaak ellendig gemaakt. Toen ik in oktober 2011 mijn eerste kennismaking met ayahuasca had, heeft Moeder Ayahuasca me een ongenadig pak op m'n donder gegeven. Ik onderging een beproeving, het was een soort levensreview. Het is geen toeval dat ayahuasca soms "de wijnstok van de doden" genoemd wordt. Ik kreeg mijn eigen dood te zien, ik kreeg te zien dat als ik dood zou gaan zonder mijn fouten gecorrigeerd te hebben, dat wat me dan te wachten zou staan heel slecht voor me zou zijn. Eigenlijk heeft Moeder Ayahuasca me letterlijk meegenomen naar de hel."
- Schrijver Graham Hancock (ref.)


KankerVerslagen


Home Home      Inhoudsopgave Inhoudsopgave     

Referenties (ref.)

 1. Ontgiften van zware metalen. [ terug naar boven ]

 2. The World is a Toxic Place, but This Powerful Herb Can Help. [ terug naar boven ]

 3. De geschiedenis van kanker | hoe de mensheid al honderden jaren wordt bedrogen. [ terug naar boven ]

 4. Giftige nanodeeltjes dringen wellicht ons voedsel en lichaam binnen. [ terug naar boven ]

 5. Auto-immuunziekten: De meest bekende ziekten op een rij. [ terug naar boven ]

 6. Vergif - Wikipedia. [ terug naar boven ]

 7. Microplastics: piepklein, maar een enorm probleem. [ terug naar boven ]

 8. Is zonnebrand kankerverwekkend?.

   • Caution! You Won’t Believe How Sunscreen Gets Into Your Blood and More!. [ terug naar boven ]

 9. Lijst van schadelijke E-nummers.

   • Herziene uitgave gifgids over E-nummers. In dit boek passeren schokkende feiten de revue. [ terug naar boven ]

 10. 5 gebleekte voedingsmiddelen die schadelijk zijn. [ terug naar boven ]

 11. Animals instinctively turn to natural medicine to improve their health. [ terug naar boven ]

 12. Use bitter herbs for optimal digestion and detoxification. [ terug naar boven ]

 13. Kanker is een uitnodiging om te leven!. [ terug naar boven ]

 14. Chemotherapy Side Effects: Why It’s Critical to Detox After Chemo. [ terug naar boven ]

 15. How Paula Black healed breast cancer naturally in 1997! (fragment op 15:03). Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 16. Toxins In Our Everyday Lives - Dr. Darrell Wolfe. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 17. Zeolite – voor een krachtige detox.

   • De geneeskrachtige werking van zeoliet. [ terug naar boven ]

 18. KURKUMA EN DETOX..

   • KURKUMA EN CURCUMINE, WAT IS HET VERSCHIL ?. [ terug naar boven ]

 19. Hoe je lichaam ontgiften van GGO voedsel en pesticiden?. [ terug naar boven ]

 20. Worried About Radiation and EMF Poisoning? Research Reveals the Humble Apple Offers Exceptional Protective and Detox Benefits. [ terug naar boven ]

 21. LEKKER SCHOON EN FRIS MET KORIANDER. [ terug naar boven ]

 22. Gezond detoxen met peterselie. [ terug naar boven ]

 23. Quercetine - Wikipedia. [ terug naar boven ]

 24. 3-Ingredient Celery Juice To Quickly Detox Your Kidneys, Protect Your Heart And Heal Your Joints. [ terug naar boven ]

 25. Ontgiften met paardenbloem. [ terug naar boven ]

 26. TARWEGRAS. [ terug naar boven ]

 27. Detox je lever met de Mariadistel. [ terug naar boven ]

 28. Chlorella – voor een natuurlijke en effectieve detox.

   • De geweldige krachten van de zee-alg spirulina. [ terug naar boven ]

 29. THC-Olie FAQ - Veelgestelde vragen over wietolie met THC. [ terug naar boven ]

 30. Koolrabi, gezonde knol en bladgroente. [ terug naar boven ]

 31. De Ingrediënten in Essiac verhogen uw weerstand. [ terug naar boven ]

 32. 14 foods that naturally Remove toxins from body. [ terug naar boven ]

 33. Interview with Doc Nuzum on Multi-Vitamins. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 34. Tips bij klysma-gebruik. [ terug naar boven ]

 35. Man heals stage 3 prostate and colon cancers with raw food diet.

   • Joshua Healed From Stage 3 Cancer Naturally. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 36. Chelatietherapie - Wikipedia. [ terug naar boven ]

 37. Using Chelation Therapy to Detox - Dr. Murray Susser. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 38. Chelatietherapie. [ terug naar boven ]

 39. De functie van de speekselklieren (glandulae salivalis). [ terug naar boven ]

 40. CHART: THE RELATIONSHIP BETWEEN YOUR WISDOM TEETH & BODY ORGANS. [ terug naar boven ]

 41. Oil Pulling: Ancient Secret for Optimal Health. [ terug naar boven ]

 42. OIL PULLING – WAT IS HET EN WERKT HET?.

   • Oil Pulling Explained By Dr Bruce Fife. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 43. Wortelkanaalbehandeling - Wikipedia. [ terug naar boven ]

 44. CANCER IS CURABLE NOW (fragment op 1.17:08). Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube.

   • Oil Pulling: Ancient Secret for Optimal Health.

   • Why You Want to Avoid Root Canals. [ terug naar boven ]

 45. Root canals are a primary cause of chronic disease. [ terug naar boven ]

 46. Root Canals Contain Toxic Bacterium.

   • 97% of Terminal Cancer Patients Previously Had This Dental Procedure. [ terug naar boven ]

 47. 5 Tips tegen witte tongaanslag. [ terug naar boven ]

 48. 10 redenen waarom je voor de biologische tandarts kiest. [ terug naar boven ]

 49. Fluor is giftig: effecten van fluoride. [ terug naar boven ]

 50. FLUORIDE NU OFFICIEEL GIFTIG + HEEFT FLUORIDE BIJWERKINGEN?. [ terug naar boven ]

 51. The Amazing Liver and Gallbladder Flush (CLASSIC DVD) — Andreas Moritz. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 52. Lever en galblaas reiniging vlgs Moritz. [ terug naar boven ]

 53. Lever en galblaas reiniging.

   • Ongelofelijke grote leverstenen van de ongelofelijke galblaas- en leverreiniging. [ terug naar boven ]

 54. The Crucial Steps to Most Effectively Detoxify Your Body. [ terug naar boven ]

 55. Hoe lijnzaad je helpt om een vlotte stoelgang te krijgen. [ terug naar boven ]

 56. Lignanen in ons voedsel.

   • How Flaxseeds Can Prevent or Help Heal Your Body From Cancer. [ terug naar boven ]

 57. 2-Ingredient Colon Cleansing Mixture To Flush Pounds Of Waste From Your Waistline And Body. [ terug naar boven ]

 58. Koolstof - Wikipedia. [ terug naar boven ]

 59. Wat is het verschil tussen adsorberen en absorberen?. [ terug naar boven ]

 60. Actieve kool - Wikipedia. [ terug naar boven ]

 61. Mag ik actieve kool gebruiken met andere medicijnen?. [ terug naar boven ]

 62. Darm reinigingskuur. [ terug naar boven ]

 63. The life changing benefits of detox [PDF-document]. [ terug naar boven ]

 64. Cynthia Curl Publishes Pesticide Exposure Study in Environmental Health Perspectives. [ terug naar boven ]

 65. The anti-cancer diet - Eat your way to a healthier life. [ terug naar boven ]

 66. CANCER IS CURABLE NOW (fragment op 1.34:55). Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 67. Loneliness and Cancer: Recent Study Reveals the Connection. [ terug naar boven ]

 68. The Alternative Doctor’s 3 Pillars for Beating Cancer. [ terug naar boven ]

 69. Je kunt je leven helen - Trailer Nederlands ondertiteld - De film van Louise Hay. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 70. sofianela | Radical Remission Project. [ terug naar boven ]

 71. HET EMOTIONELE DNA. [ terug naar boven ]

 72. Gezondheid: Dr. Ryke Hamer spreekt... [ terug naar boven ]

 73. Germaanse Geneeskunde in de ban - Over de werkwijze van Dokter Hamer.

   • Germaansegeneeskunde.info. [ terug naar boven ]

 74. A letter by Dr. Ryke Geerd Hamer after his release from prison. [ terug naar boven ]

 75. Biologika Nederland. [ terug naar boven ]

 76. The New Medicine of Dr Hamer. [ terug naar boven ]

 77. Detoxification for Cancer Patients - Dr. Tony Jimenez, MD. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 78. Wat is EMDR?. [ terug naar boven ]

 79. interview over de verificatie van de Germaanse Geneeskunde aan de uni van Trnava (fragment op 29:26). Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 80. Scientists have proven that negativity literally helps cancer grow inside the body. [ terug naar boven ]

 81. 5 WAYS TO UNDERSTAND WHY EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON. [ terug naar boven ]

 82. The Causes Of Illness According To Edgar Cayce. [ terug naar boven ]

 83. A New Understanding: The Science of Psilocybin. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 84. “Geef psychiatrische patiënten partydrugs”. [ terug naar boven ]

 85. Paddo's veelbelovend bij behandeling depressies.

   • LSD tegen depressie en verslaving: bevindingen van eerste testpersonen.

   • Krijg je straks mdma bij de psycholoog?. [ terug naar boven ]

 86. 'Paddo goed voor kankerpatiënt'. [ terug naar boven ]

 87. AYAHUASCA, SLINGERPLANT VAN DE ZIEL. [ terug naar boven ]

 88. Dimethyltryptamine - Wikipedia. [ terug naar boven ]

 89. DMT: The Spirit Molecule. [ terug naar boven ]

 90. A good trip. Researchers are giving psychedelics to cancer patients to help alleviate their despair — and it's working.

   • Ayauashca de poort naar binnen.

   • What is Ayahuasca and Is It an Effective Treatment for Cancer?. [ terug naar boven ]

 91. Sting talks about ayahuasca. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 92. Magic mushrooms may 'reset' the brains of depressed patients. [ terug naar boven ]

 93. Pim van Lommel.

   • Proof of Heaven: An Interview with Dr. Eben Alexander.

   • Journey Through the Light and Back.

   • My Near Death Experience - Suicide NDE. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube.

   • Anita's Inspiring Near-Death Story. [ terug naar boven ]

 94. How Do You Protect Yourself from Cancer? - Dr. Robert Scott Bell. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 95. 1 jaar later - mijn ervaring met Ayahuasca. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube.

   • Ayahuasca Testimonial - A Psychologist's Journey of Transformation. Link werkt niet meer? Misschien staat hij nog ergens anders op YouTube. [ terug naar boven ]

 96. Graham Hancock Discusses The War on Consciousness (Full Transcript). [ terug naar boven ]
Geholpen met deze informatie?
Je helpt ons met een kleine donatie Hartelijk Dank!!
Mail ons even voor de juiste gegevens svp.© KankerVerslagen.nl | 24 juli 2024 | Contact